Hulpverlening creëert “zware gevallen”.

‘We moeten de jeugdarts niet alleen bij de GGD neerzetten en de leerplichtambtenaar niet alleen het gemeentehuis’, zegt directeur Carry Roozemond van Ingrado. ‘Ze moeten naar de scholen toe om daar te horen hoe het met de leerlingen gaat.’

Zo kan veel ellende voorkomen worden, denkt Roozemond. Want als gemeenten niet weten hoeveel jongeren problemen hebben en welke hulp zij nodig hebben, dan kopen ze misschien de verkeerde behandelingen in bij de geestelijke gezondheidszorg. ‘Zo krijg je wachtlijsten, wanhopige ouders en leerkrachten die zeggen: met dit gedrag komt deze leerling mijn klas niet meer in. En dan komt een kind thuis te zitten.’

Nu gebeurt er vaak weinig om verzuim te voorkomen, zegt Dullaert. ‘Sommige scholen proberen een oplossing te vinden voor de leerling, maar de meeste doen niets. Die melden het verzuim bij de gemeente en daarmee is het afgedaan.’ Ook gemeenten zijn niet altijd even actief bij het aanpakken van verzuim, zegt de voormalig Kinderombudsman.

‘Zwakke gevallen’

Het gevolg is dat deze kinderen uiteindelijk veel zorg nodig hebben. ‘Ze worden zware gevallen’, zegt Dullaert. ‘Dat is niet goed voor de kinderen zelf, maar het is ook veel duurder voor de gemeente.’

Bron: Volkskrant

Een gedachte over “Hulpverlening creëert “zware gevallen”.

 1. Ja , de hulpverlening creëert zelf zware gevallen. 1 regelmatige klant, opname bij jeugdzorg en/of opname bij GGZ levert, bij een vol jaar opname of plaatsing in een jeugdzorginstelling, per jaar een bruto omzet op van zo een 100.000 EURO. Per stuk! (per patiënt) Er is geen enkele prikkel in het systeem om dat terug te dringen. meer dan 50% van de klanten van jeugdzorg en GGZ zit alleen maar opgenomen omdat de instellingen dat willen.

  Een voorbeeld:

  De FPK te Assen (Forensisch Psychiatrische Kliniek, feitelijk een gevangenis voor psychiatrische patiënten) heeft minimaal 60 vaste klanten (mensen met regelmatige opnames) nodig om subsidie van de staat te kunnen blijven krijgen. Soit! Dan ben je er toch.

  Laat de Forensisch psychiatrische kliniek nu net altijd precies zo een 70 “vaste klanten” hebben. Toeval? Welnee, gewoon omzet en marge beleid. Bij minder dan 60 vaste klanten moeten ze sluiten. Dan zorgen ze toch voor zo een 70 “vaste klanten” per jaar? Dan maken ze riant winst en draait de tent nog jaren door.

  Weet u dat de psychiaters, gedwongen door het om niet meer dan een minister te verdienen, via BV (besloten vennootschap) constructies in enkele gevallen meer verdienen dan EUR 500.000 / 600.000 EURO per jaar?

  Bent u zich bewust van het leed van de “klanten” die nooit genezen en het leed hun familie- en gezinsleden?

  Ziet u hoe in en in rot zo een systeem is en mensen, zowel artsen als cliënten creëert die zo zou je het kunnen zeggen echt ziek zijn? Ik bedoel artsen die hun zakken vullen met tonnen en cliënten van de opnames gebruik maken om in de klinieken drugs te verkopen? een economie in zichzelf zou ik zeggen. En zeer lucratief.

  Zin om wat bij te verdienen? Nou, hier liggen de kansen! Zorg dat je psychiatrisch patient wordt, of in een jeugdzorginstelling komt. Of ga werken bij GGZ en/of jeugdzorg.

  En Dan ga ik in dit commentaar nog maar niet in op het misbruik, sexueel misbruik. En waar worden de jonge hoerenmeisjes en hoerenjongens gerecrecuteerd? Denk eens? Jawel, bij de jeugdzorginstellingen. Volop misbruikt door het grote aantal pedofielen die bij die instellingen werken. Een ware industrie. En wederom: zeer lucratief!

  Mensen: weet waar u kansen liggen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s