’Messteker F. zat in psychiatrische instelling van Parnassia / PG Zorgholding B.V.

Keel doorsnijden

Afgelopen weekend was het opnieuw raak bij de woning van de Syriër. Bewoners zagen zaterdagmiddag plotseling veel agenten. Op slippers en met een kufi, een islamitisch hoofddeksel voor mannen, had F. zaterdagmiddag rond drie uur toegeslagen op de Leeghwaterkade in de Haagse wijk Laakhaven-Oost. Hij stak drie slachtoffers in de nek voordat hij zelf door agenten werd neergeschoten.

In elk geval één van zijn slachtoffers probeerde hij de keel door te snijden. Toen hij in zijn been werd geraakt schalde ’Allahu akbar’ over het Johanna Westerdijkplein, waarna de politie opnieuw vuurde – omdat de dader het wapen maar niet losliet. Uiteindelijk werd hij ook nog getaserd.

’Verward’

Getuigen zetten vraagtekens bij het verhaal van de politie dat de Syriër verward was. „Hij zat rustig op een gemeentebankje bij het water. Plotseling stond hij op en liep naar een jonge jongen op mijn terras”, vertelt eigenaar Ali van het eetcafé waar een van de slachtoffers werd neergestoken. „Wij waren nog maar net opengegaan. Het slachtoffer had net een drankje gekregen. De man liep zonder wat te zeggen naar hem toe en stak heel koel op hem in met een mes. De jongen werd in zijn nek, knie en hand geraakt.”

„Daarna liep hij gewoon koel door. Hij kwam helemaal niet verward over zoals de politie beweert”, aldus Ali die zich direct om het slachtoffer ontfermde. „Wij hebben meteen theedoeken gepakt om het bloeden te stelpen. Een van mijn medewerkers is achter de man aangelopen om mensen te waarschuwen.”

Fiets

De Syriër vervolgde doodkalm zijn weg en reeg nog twee willekeurige voorbijgangers aan zijn mes, onder wie een man op een fiets. Dat gebeurde volgens een getuige voor de ogen van zijn jonge dochter.

Parnassia

Malek F. ligt momenteel in een ziekenhuis in Rotterdam. Daar wordt hij, geketend aan zijn bed, door de politie bewaakt en hij wordt er ook verhoord. Zijn slachtoffers, een 21-jarige Zoetermeerder en een 35-jarige en 41-jarige Hagenaar, raakten ernstig gewond. Volgens de politie verkeren ze buiten levensgevaar maar liggen zij nog in het ziekenhuis.

Details

Volgens zowel de politie als de Haagse burgemeester Pauline Krikke is F. alleen bekend vanwege zijn verwarde gedrag. Hij staat niet bekend als een potentiële terreurverdachte.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s